Morral del Drac

Mapa:
[+]

Via:
[+]
[www.santllors.com.]

Fotos:
[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]

GPS:

· Trajectòria ascens.
· Trajectòria descens.

Un recorregut d'escalada artificial, tot equipat amb assegurances d'abans....

Via: Feiners.    Dificultat: A2e.

Alçada:  980 m.

Des de:  Matadepera, Cavall Bernat.

Alçada d'inici: 702 m.

Situació: Sant Llorenç del Munt, Barcelona.

Condicions: primavera.   Data: 23/05/2010.

Ascens: 4,19 Km. Descens: 4,44 Km.

Desnivell d'ascens: +271 m.   Desnivell descens: +120 -375 m.

Temps d'ascens: 2 h 30 min.   Temps descens: 1 h 45 min.

Equipament: Burins, spits i coses rares.

Material necessari: Corda simple de 70 m, escaleretes, 20 cintes, 3 xapes recuperables, fissurer petit, 1 friend Omega Pacific vermell opcional,  cordino d'abandonament.

Accés: Des de l’autopista C-58 en direcció N, agafem la sortida al polígon industrial Santa Margarita, i girem de seguida a la dreta. Seguim la carretera cap al N, paral·lela a la riera de Terrassa. Continuem per la carretera de Mura i passada la zona esportiva de Les Pedritxes agafem un desviament a la dreta en direcció al Cavall Bernat, al final del carrer amb el mateix nom deixem el cotxe.

Mostra un mapa més gran

Aproximació: Tirem amunt pel camí del Cavall Bernat cap a La Mola. Ens creuem amb el camí cap a Can Pobla i el seguim fins al la canal de la Abella. Pugem la canal i a l'esquerra ja tenim el Morral del Drac.  En 1 h 15 min estem a peu de via.

Via Feiner: Uns 32 m.  Iniciem amb un pas en lliure fins arribar a la filera de burins. A un parell de passos posem el friend a una petita bauma/fissura per que no arribem al següent burí. Seguim fins a la repiseta on tenim el pas d'Ae2 i desprès les assegurances més precàries. Seguim els segurs pel rastre d'aigua de color blau. Després d'uns quants spits hem de fer servir el fissurer en una mena de burí quadrat en el que només queda agafat  per la part de dalt (pot ser hauria entrat del tot un microfissurer amb el cable ben finet), el pas és deixa fer be sense sotracs.  Un o dos spits més i ens toca sortir en lliure, amb el sol directe a la cara, fiant-se de lo que no es pot veure. Tantejant la roca de grau molt assequible, ens desviem una mica pel lateral dret per arribar a una reunió on xapem i seguim fins al ràpel de la creu, dos spits i un maillon.

Descens: Deixem un cordino als spits i rapelem fins a la base. Per a acabar la jornada gaudint de les millors vistes, fem el recorregut de tornada ascendint a La Mola de Sant Llorenç del Munt. Seguim el camí marcat cap a La Mola, i baixem pel camí dels monjos. Ens passem el desviament del Cavall Bernat i després d'un parell de dubtes baixem pel corriol de la Roca de l'Esquirol.

Informació:
· Mapa i guia excursionista Alpina "Sant Llorenç del Munt" 1:25.000.
· www.santllors.com.

Inici -> Escalada