Costa Cabirolera

Mapa:
[+]

Fotos:

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]

GPS:
· Trajectòria ascens.
· Trajectòria descens.

Per fi desprès de dos intents hem assolit el cim comarcal del Berguedà i cim de Barcelona per la ruta pel Pas de Cabirols.

Alçada: 2606 m.

Des de: Jaça dels Prats.

Alçada d'inici: 1638 m.

Situació: Prepirineus, Barcelona.

Condicions: tardor, vent.  Dates: 2003/2004   i  02/12/2007

Ascens: 13,01 Km Descens: 10,97 Km

Desnivell d'ascens: +1331 m Desnivell descens:-1188 m

Temps d'ascens: 4 h 30 min

Temps descens: 3 h 00 min

Accés: B400 15 Km. fins a Saldes. Passat el poble agafar el desviament a la dreta cap al refugi Lluís Estasen, 5 Km de carretera fins al Mirador de Gressolet, podem apropar el cotxe fins a les escales que pugen al refugi Lluís Estasen.

Mostra un mapa més gran

Ruta: Seguim la pista forestal, amb marques del PR-C124 durant uns quilometres fins arribar al Coll de les Bassotes. Allà agafem una antiga pista a l'esquerra [1] marcada amb punts de color taronja, no hem de deixar la pista en fins arribar al Prat Llong a uns 2240 m de altitud.  Al començament de la Serra Pedregosa trobarem una gran fita que indica el punt per un comença el camí de baixada als Cortils [2]. Nosaltres amb la boira ens vàrem passar fins al final de la serra i vàrem tornar resseguint la cresta fins al punt on comença el camí. Un cop al fons del torrent agafem un corriol cap al sender GR que va més amunt [3]. Seguim el GR per sobre d'un turó sense baixa cota fins a trobar-nos sota la muralla de la Costa Cabirolera [4]. Pugem per la tartera fins al Pas del Cabirols, no és imprescindible l'ús de les mans però ajuda una mica. Un cop superat el pas no més hem de resseguir l'aresta [5] fins al cim.  El vent bufa  molt fort, ens fem unes fotos ràpides [6] [7], i cap avall.  El descens el fem pel mateix camí, en quedem amb l'incògnita de baixar per l'altre extrem de l'aresta.

Informació:

· Mapa i guía excursionista Alpina "Serra del Cadí - Pedraforca” 1:25.000.
· Mapes dels Parcs Naturals de Catalunya ICC "Cadí - Moixeró" 1:40.000.
· C.E. Pirenaic.
· http://www.geocities.com/gisclareny/costacabirolera.htm.

Dificultat: PD

MIDE:

Inici -> Muntanyisme