Gorra Frígia

Mapa:
[+]

Croquis:
[La tribu]

Fotos:
[1]
[2]
[3]

GPS:

· Trajectòria ascens.
· Trajectòria descens.

Volíem pujar aquest cim per la via Badalona, i finalment per casualitat varem provar la Stromberg. 

Via: Stromberg.    Dificultat: MD+ (V+).

Alçada: 1152 m.

Des de: Monestir de Montserrat.

Alçada d'inici: 710 m.

Situació: Serralada Prelitoral, Montserrat, Barcelona.

Condicions: estiu, sol.   Data: 23/07/2008.

Ascens: 4,82 Km.  Descens: 4,15 Km.

Desnivell d'ascens: +453 m.  Desnivell descens: - 356 m.

Temps d'ascens: 4 h 15 min. Temps descens: 2 h 15 min.

Equipament: Parabolts.

Material necessari: Corda 70 m, 12 cintes.

Accés: [1]

Mostra un mapa més gran

Aproximació: Agafem el camí de les ermites que comença al càmping. Passem Sant Miquel i al arribar a l'estació superior del funicular de Sant Joan, girem a l'esquerra i agafem el camí de Sant Joan, per visitar l'ermita de Sant Onofre i les parets de les magdalenes. Passem entre les ruïnes i seguim per un sender entre la Gorra Marinera i la Magdalena inferior. Baixem fins al camí de Sant Jeroni i continuem uns metres fins al peu de la Gorra Frigia. 1 h 15 min. Busquem l'inici de la via Badalona, parabolts de color vermell?? no trobem cap pista de per on comença ni cap assegurança de color vermell, nomes una anella i un altre spit de color verd, perdem 1 h 30 min. Decidim donar una volta a veure la paret. Seguim fins al final de la gorra i pugem cap a les vies de la cara NE. Al poc de pujar trobem un reguitzell de parabolts de color groc, i ens decidim a provar aquesta via.

Via: Totalment equipada perfectament amb parabolts de color groc. Croquis [Ressenya]. 1er llarg: 30 m de V, comença fàcil i amb un equipament excepcional, un pas a meitat del llarg una mica fi, i seguin fàcil cap a la reunió [1]. 2on llarg:  30 m de IV, seguim per terreny fàcil [3]. Els núvols comencen a fer acte de presencia i la via sembla que es posa mes complicada. No tenim cap ressenya d’aquesta via i decidim rapelar.  Hem trigat 1 h 30 minuts.

Descens: Rapelem els dos llargs de la via, recollim els trastos i baixem al monestir tranquil·lament pel camí de Sant Jeroni.

Informació:
· la-tribu.cat
· Ay.... Piedraaaa.
· Montserratadventures.
· Metresderoca.

Inici -> Escalada