La Mola

Mapa:
[+]

Fotos:
[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]

GPS:
· Trajectòria ascens.
· Trajectòria descens.

Volia repetir  un altre cop aquest cim, però aprofitant per apropar-me al peu d'alguna paret que m’interessa per escalar. 

Alçada: 1107 m.

Des de: Cavall Bernat.

Alçada d'inici: 713 m.

Situació: Sant Llorenç del Munt, Barcelona.

Condicions: tardor, pluja.   Data: 26/09/2008.

Ascens: 3,35 Km.   Descens: 5,26 Km.

Desnivell d'ascens: +521 m.    Desnivell descens: -413 m.

Temps d'ascens: 1 h 00 min.  Temps descens: 1 h 15 min.

Accés:
Des de l’autopista C-58 en direcció N, agafem la sortida al polígon industrial Santa Margarita, i girem de seguida a la dreta. Seguim la carretera cap al N, paral·lela a la riera de Terrassa. Continuem per la carretera de Mura i a Matadepera girem a la dreta seguint l'indicació al Restaurant Cavall Bernat. Seguim per un ample carrer i girem a la dreta per agafar el carrer Cavall Bernat. El seguim fins al final on deixarem el cotxe.

Mostra un mapa més gran

Ruta:
Iniciem el camí recte cap al Cavall Bernat [1], vull mirar la seva via Normal, així que li dono la volta per l’esquerra. Segueixo el camí per darrere del Cap i buscant si es pot pujar per aquest costat a la Roca de l'Esquirol. Seguim el camí fins a un creuament, on agafo el camí de l'esquerra marcat amb una estaca. Segueixo el camí dels frares a trams empedrats. Girem a la Roca Colom i ja veiem el cim [2]. Faig unes fotos a l’ermita [3] i agafo un tarja amb el telèfon del restaurant. La tornada la faig seguint el camí al Coll d'Estenalles [4] fins al Morral del Drac. Abans de girar a l'esquerra per baixar de la feixa, continuo recte fins al final per fer una foto al Morral del Drac des de dalt [5]. Torno enrrera per tornar al camí marcat i baixo fins al morral, allà agafo el camí més a l’esquerra que baixa per la Canal de l’Abella [6]. Abans de sortir de la canal ja plou. Vaig seguint el camí com puc per que no hi veig molt, passat Can Pobla dubto del camí a seguir i em desvio cap al Cap del faraó, haig d'agafar el GPS per tornar per un corriol cap al camí de pujada. La resta del camí es fa be lliscant per les roques i amb una mica de boira, em quedo sense apropar-me a la roca de l'Esquirol [7], que deixo per un altra vegada.

Informació:
· Mapa i guía excursionista Alpina "Sant Llorenç del Munt" 1:25.000.
· www.diba.es/parcs/stllorenc/stllorenc.htm
· C.E. Pirenaic.
· La Mola

Dificultat: F

MIDE:

Inici -> Muntanyisme