Les Agudes

Mapa:
[+]

Fotos:
[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]

GPS:
· Trajectòria ascens.
· Trajectòria descens.

Havia deixat passar molt temps aquesta excursió, per poder fer-la amb neu. Aquest any amb neu perpetua al Montseny no es podia deixar passar l'ocasió.

Alçada: 1706 m.

Des de: Les Ferreries.

Alçada d'inici:  1185 m.

Situació: Montseny, Serralada Prelitoral, Barcelona.

Condicions: hivern, boira.   Data: 15/02/2009.

Ascens: 2,91 Km.   Descens: 5,09 Km.

Desnivell d'ascens: +570 m.    Desnivell descens: -522+143 m.

Temps d'ascens: 2 h 15 min.  Temps descens: 2 h 15 min.

Accés:
Per l'AP7 en direcció Girona seguim fins a desviar-nos per la sortida 11 cap a Sant Celoni. Tirem cap al centre del poble i creuem Sant Celoni seguint les indicacions cap a Santa Fe del Montseny. Passem Santa Fe i seguim fins l’aparcament de les Ferreries, on deixem el cotxe.


Mostra un mapa més gran

Ruta:
Iniciem la ruta creuant la carretera i enfilant per un camí ample que finalitza als pocs metres. Girem pel bosc a la dreta per anar a buscar el camí normal. Amb la neu no trobem cap marca, però al poc ja veiem la línea de castells a pujar, la neu és dura, amb trams que s’ha transformat en gel. Decidim seguir l’aresta buscant les zones més aèries i complicades. Traiem la corda de la motxilla per fer pràctiques d'encordament durant tota l’ascensió.  El camí esta molt marcat  i fins i tot algun espavilat ha picat esglaons per no relliscar amb els grampons. El camí de pujada es fa intens però curt. Fem unes fotos i decidim anar a  buscar el camí de baixada pel GR-5. Hi ha força boira i ens despistem una mica per seguir la carena cap al Coll de Les Agudes i un cop arribats al mateix ens passem de llarg i hem de retrocedir una mica. Finalment tirem pel dret per on suposem que ha de ser la tartera i el camí marcat de GR. Trobem una fita, però seguim el camí flanquejant Les Agudes. Un cop hem arribat al Sot  del Pedregar Rodó deixem el camí i tirem pel centre de la canal. La neu esta dura i ens permet fer algunes pràctiques temeràries d'autodetenció amb el piolet. Més avall la cosa es complica i hem de superar alguns salts d’aigua en forma sòlida. Arribem a un punt que no podem superar  amb un sòl piolet i sortim una mica per la dreta del sot per creuar-lo uns metres més avall. Tirem pel bosc per anar a buscar el camí marcat. A l'arribar al GR-5 la neu ja casi ha desaparegut i el paisatge es torna del color de les fulles caigudes. Seguim el  ampli camí amb alguna petita pujada, fins a un desviament a la dreta, quasi paral·lel al GR, una  mica amunt ja veiem passar els cotxes per la propera carretera. Sortim a la carretera i girem a la dreta en suau pujada fins al aparcament.

Informació:
· Mapa i guia excursionista Alpina "Montseny" 1:25.000.
· http://www.madteam.net
· http://www.pujades.net
· http://www.senderisme.tk

Dificultat: AD

MIDE:

Inici -> Muntanyisme