Matagalls

Mapa:
[+]

Fotos:
[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]

GPS:
· Trajectòria ascens.
· Trajectòria descens.

La segona vegada que hem  pujat a la Creu de Catalunya, aquesta vegada amb la gent del CAU i amb el plaer de trobar força neu.

Alçada: 1696 m.

Des de: Collformic.

Alçada d'inici: 1144 m.

Situació: Montseny, Serralada Prelitoral,Barcelona.

Condicions: sol.   Data: 16/01/2009.

Ascens: 3,92 Km.   Descens: 3,68 Km.

Desnivell d'ascens: +555 m.    Desnivell descens: -562 m.

Temps d'ascens: 1 h 30 min.  Temps descens: 0 h 45 min.

Accés:
Des de la C17 en direcció Vic agafem la sortida de Tona, al restaurant Quatre Camins. Seguim la BV-5303 cap a Balenyà. A Seva agafar la BV-5301 en direcció El Brull, a uns quilometres passat El Brull arribem al Collformic, on deixem el cotxe.


Mostra un mapa més gran

Ruta:
Iniciem el camí just a la corba de la carretera pujant uns esglaons de pedra amb els esquis a la  ma. En uns metres arribem a la pista forestal,i  els que van amb esquis giren a l’esquerra ja amb els esquis posats.  Jo segueixo el camí normal pujant un petit tram de pissarra i bosc. Al creuament de la pista forestal faig unes fotos i decidim seguir tots pel camí normal. Els esquiadors han de portar uns metres mes els esquis a la ma. Continuem amunt passant per sota del Turó d'en Bessa i flanquejant el Pla de la Barraca per l'esquerra. Pugem poc a poc la pala més dura fins a l Turó Gros, després el camí es fa planer fins a la pala que ens deixarà a la Creu de Catalunya, el cim del Matagalls. Fem unes fotos, desfem el camí de pujada.

Informació:
· Mapa i guía excursionista Alpina "Montseny" 1:25.000.
· www.nohihaquienspari.com
· El Mon de la Muntanya
· www.deandar.com

Dificultat: F

MIDE:

Inici -> Muntanyisme