Montgròs

Mapa:
[+]

Croquis:
[+]
[+]

Fotos:
[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]

GPS:
· Trajectòria ascens.
· Trajectòria descens.

Una via d'escalada senzilla per arribar al cor de Montserrat.

Via: Nautilus.    Dificultat: D (V).

Alçada: 1133 m.

Des de:  Can Jorba.

Alçada d'inici: 510 m.

Situació: Montserrat, Barcelona.

Condicions: tardor, sol.   Data: 09/11/2008.

Ascens: 4,28 Km. Descens: 3,16 Km.

Desnivell d'ascens: + 872 m.   Desnivell descens: - 786 m.

Temps d'ascens: 3 h 30 min.   Temps descens: 2 h 15 min.

Equipament: Equipada amb parabolts cassolans.

Material necessari: Corda simple de 70 m, cintes amb mosquetons finets.

Accés: Per la A-2 direcció Nord agafem la sortida 575, i anem per una via lateral  a l'autovia. Passem 3 restaurants i seguim les indicacions a l'urbanització el "Bruc Residencial". Girem al a dreta l'Avinguda Moreneta i al poc girem a l'esquerra a l'Avinguda Can Jorba, al final d'aquest carrer agafem una pista l'esquerra que seguim fins a Can Jorba, aquí podem deixar el cotxe o si la pista esta practicable podem continuar una mica més fins al l'inici del Camí de la Palomera.


Mostra un mapa més gran

Aproximació: Agafem el Camí de la Palomera amb marques de color vermell i el seguim fins arribar a prop del Coll de Mosset, on ens hem de desviar cap a l'esquerra agafant un corriol amb marques grogues i blaves que baixa a la Canal de la Coma Baixa, seguim les marques de color groc pujant per la dreta de la Canal Roja [1].  Seguim la paret del Montgròs fins a trobar l'inici de la via, quasi al costat de la Canal. En 1 h 45 min.

Via Nautilus: uns 300 metres de roca bona.
1er llarg, uns 55 m de IV. 5 parabolts amb xapa d'alumini casolana, llarg fàcil de seguir anant a buscar les assegurances [2]. Ben equipat.
2on llarg, uns 45 m de III. Hem d'anar a buscar la segona reunió uns 15 m, però no la trobem i tirem amunt sense posar cap assegurança. Al final a la dreta trobem 2 parabolts "de veritat " on muntar la reunió.
3er llarg, a peu. Girem a l'esquerra per sota una feixa [3] uns 80 m, resseguim la paret fins al final on trobem la continuació del via amb dos parabolts amb xapa d'alumini.
4er llarg, 70 m de IV. Tirem amunt recte seguint les assegurances, posem 6 cintes, però no trobem res més [4], fem la reunió a un arbre a l'esquerra, quasi per un passa el camí del Coll del Montgròs.
5è llarg, 75 m a peu. Tirem per sobre de la feixa cap a la dreta [5] fins a trobar la següent reunió de xapes d'alumini.
6è llarg, 15 m de V.  Seguim les dues xapes d'alumini i muntem la reunió a una sabina a prop del cim [6].

Descens: Baixem caminant cap al Coll del Montgròs seguint les marques de color blau. Passem darrera de la Roca Plana dels Llamps pugem per un tram equipat amb una corda i comencem a baixar entre el bosc fins trobar una cruïlla amb un post de fusta on girem a l'esquerra cap a Can Jorba. Baixem a la Canal Roja i seguim aquest camí fins arribar de nou prop de la base del Montgròs on resseguint el camí de pujada.

Informació:
· Mapa i guia excursionista Alpina "Montserrat" 1:10.000.
· Ressenyes Gustavo.
· Onaclimb.com.

Inici -> Escalada