Neouvielle

Mapa:
[+]

Fotos:
[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]

GPS:
· Aproximació.
· Cresta.
· Descens.

Toca la gran de l'estiu... Aquest any ha caigut el Neouvielle.

Via: Aresta Des Trois Conseillers.    Dificultat: D+ (IV+).

Alçada: 3091 m.

Des de:  Llac d'Aubert.

Alçada d'inici: 2160 m.

Situació: Pirineus.

Condicions: estiu, sol.   Data: 11/08/2012.

Ascens total: 4,40 Km. Descens: 4,00 Km.

Desnivell total ascens: +1174 -50 m.   Desnivell total descens: -1260m.

Temps total ascens: 6 h 30 min.   Temps total descens: 3 h 00 min.

Equipament: Alguns pitons, 5 friends i un encastador enganxats a les fisures.

Material necessari: Corda de 50 m, cintes llargues,  joc de friends mitjans i petits.

Accés:
Creuant el tunel de Bielsa-Aragounet al poble de Fabian girar a l'esquerra per agafar la carretera D-118.

Mostra un mapa més gran

Aproximació:
Iniciem el camí ben d'hora creuant la pressa per agafar el camí normal, que seguim fins a una gran roca llisa. Allà girem a l'esquerra seguint el GR i deixem el camí  normal per enfilar, poc a poc fins al Pas du Gat. Des del pas girem a la dreta per una baixada força dreta, que ens obliga a fer servir les mans. Ara resta tot el flanqueig del Llac fins a la diagonal cap al coll. Portem dues cordades al davant i en aquest tram ens superen dues més, anem a poc a poc. Arribem a la rimaia que no presenta cap dificultat, parem una mica, ens posem els cascos i els arnesos per fer una mica de temps i deixar distancia amb la cordada del davant. La pujada de la diagonal és un moment, ens plantem al Coll del Neouvielle esperant torn. Han sigut  3,97 Km i  736 m  en 3 h 30 min.

Aresta: Iniciem el primer tram d'escalada per terreny fàcil (III) en acoblament fins al primer ressalt. Aquí muntem reunió, totes les cordades precedents han tirat a la esquerra en aquest punt, però recordem que les ressenyes que hem llegit el superen per la dreta. Trobem un primer pitó i ens arrisquem. Tirem amunt i trobem un parell de pitons més en una paret vertical que jo diria que  supera el VI+.  Hem trigat una bona estona per superar el dret mur, seguim per passos bonics i aeris. Arribem al segon ressalt un bonic díedre que és fa fàcil en comparació al mur anterior (VI+), trobem un pitó i encastador. Seguim pujant fins al tercer ressalt l'anomenat La Proa, un mur amb multitud de fissures paral·leles que fa goig d'escalar, trobem tres encastadors  de lleves  i un fissurer al final de la paret que no es poden treure (III+).   Ja es veu la gentada al cim, escalem a un tram més horitzontal però aeri, on trobem el pas de cavall que ens dona accés al cim del Neouvielle.  440 m de recorregut,  224 m de desnivell en 3 h d'escalada.

Descens:  Seguim el camí normal de baixada, sense perdre de vistes les abundants fites. La baixada és una llarga pedrera monòtona, parem a menjar una mica a una gran roca on acaba la pedrera i seguim el camí fins al cotxe. 7,9 Km , -1260 m de desnivell en 3 h.

Informació:
· http://www.madteam.net/
· http://retovertical.blogspot.com.es/
· http://www.panoramicas360.net/

Inici -> Escalada