Puig Campana

Mapa:

Fotos:
[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]

GPS:
· Trajectòria d'ascens.
· Trajectòria de descens.

Pujada al que podríem dir que és el Pedraforca valencià. Un cim improvisat, del que només coneixia la seva via d'escalada més nombrada. He pujat amb tranquil·litat per la seva cara  Nord i he baixat per la abrupta pedrera de la cara Sud. Un plaer de matinada...

Alçada: 1.410 m.

Des de:  La Font del Molí.

Alçada d'inici:  350 m.

Situació:  Alacant.

Condicions: estiu, sol.   Data: 03/08/2012.

Ascens: 7,00 Km. Descens: 3,64 Km.

Desnivell d'ascens: +1078  m.   Desnivell descens: -1078 m.

Temps d'ascens:  2 h 45 min.   Temps descens: 1 h 20 min.

Accés: Deixem el cotxe al primer aparcament que trobem, encara que és millor pujar una miqueta més i deixar-lo passat el pont.

Mostra un mapa més gran

Ruta:
Des del aparcament, encara de nit, és difícil veure per on va l'inici del camí, desprès d'un parell d'errades, segueixo per la carretera uns metres fins a trobar el pont i un cartell indicador. Seguim tota l'estona el PR-289, en suau ascens vorejant per l'esquerra la muntanya. Va sortint el sol i vaig veient el paisatge arrasat pel foc, però les vistes a les parets del Pic Prim son fantàstiques... seguim fins al Coll del Pouet, on deixem el PR i girem a la dreta. Aquí el camí comença a pujar de debò i hem de tirar una mica d'intuïció per seguir el camí, encara que no hi ham massa creuaments... Al poc ja estem al coll entre els dos pollegons. Girem a l'esquerra seguint algunes fletxes de pintura vermella. Cim! no hem parat en tota la pujada, i no pararem molt al cim, fem unes fotos i al poc apareixen cinc güiris (pot-ser Russos) festejant la seva arribada al cim. Els saludo i tiro avall, fins al coll dels pollegons de nou i a l'esquerra per anar a agafar directament la pedrera. L'inici es una mena de descontrol/esqui amb pedres. Decideixo anar a buscar els trams de camí a l'esquerra per on es pot baixar de forma controlada i amb un bon ritme. Al poc ja trobem varis grups que pugen la pedrera... suen de valent. La baixada en canvi es fa curta... no ens adonem i ja estem de nou al cotxe.

Informació:
· http://www.madteam.net/
· http://www.linkalicante.com/ruta-cara-oculta-norte-puig-campana/
· http://www.apatita.com/
· http://www.terra.es/personal/galobi/
· http://www.pujades.net/
· http://www.colla.org/

Dificultat: F

MIDE:

Inici -> Muntanya