Roca del salt dels cavalls

Croquis:
Kutrescaladors [+]

Ruta:
[+]
[+]

Fotos:
[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]

GPS:
· Trajectòria ascens.
· Trajectòria descens.

Per fi he pogut compartir una tarda d'escalada amb el Joan, a més a més  ha sigut una escalada senzilla, per gaudir, a una de les vies més llargues de La Mola.

Via: Aresta Sud.    Dificultat: MD (V-).

Alçada: 1022 m.

Des de: Can Pobla.

Alçada d'inici: 765 m.

Situació: Sant Llorenç del Munt, Barcelona.

Condicions: tardor, sol.   Data: 30/11/2009.

Ascens: 1,43 Km. Descens: 0,67 Km.

Desnivell d'ascens: + 255 m.   Desnivell descens: - 255 m.

Temps d'ascens: 2 h 00 min.   Temps descens: 0 h 45 min.

Equipament: Equipada spits nous.

Material necessari: Corda simple de 70 m, 8 cintes.

Accés: Des de l’autopista C-58 en direcció N, agafem la sortida al polígon industrial Santa Margarita, i girem de seguida a la dreta. Seguim la carretera cap al N, paral·lela a la riera de Terrassa. Continuem per la carretera de Mura i passada la zona esportiva de Les Pedritxes agafem un desviament a la dreta en direcció a Can Robert i Can Pobla, deixem el cotxe apartat de la pista passada la carena de l'estret (ull! prohibit parar i estacionar en tota la pista forestal), millor seguir fins a l'aparcament de Can Pobla.

Mostra un mapa més gran

Aproximació: Des de la pista tirem recte amunt en direcció a la roca, creuem un camí i seguim amunt. Topem amb una paret de roca, però sembla que no és la que busquem. Tirem a l'esquerra, no trobem l'aresta. Decidim baixar un altre cop a al camí per agafar millor referència. Tirem pel camí en direcció Sudest, tornem a veure la Roca del Salt dels Cavalls. Pugem per la canal fins a peu de via. Hem trigat 50 min.

Via Aresta Sud: uns 110 metres, uns 6 spits per llarg.
1er llarg, uns 25 m de V-. Comencem a un díedre a la dreta del fil de l'aresta, tirem recte per placa, fem un pas de mirar una mica i ja estem a la primera reunió.
2on llarg, uns 25 m de IV- . Tirem tot recte des de reunió.
3er llarg, uns 25 m de III+ . Seguim els spits fins arribar a una reunió abans del tram del despreniment.
4ar llarg, uns 35 m de V-.  Tirem a l'esquerra per pujar pel tram més aeri de la via,un cop superat  el despreniment girem a la dreta per tornar cap al fil i pugem cap al cim sense fer cap reunió més. Fem unes fotos, Montserrat, el Burret,... ens posem les bambes i cap a vall.

Descens: Seguim al nord la roca, trobem una instal·lació de ràpel per baixar cap a la dreta. Fem el ràpel  de uns 20-25 metres i baixem per la canal cap al cotxe.

Informació:
· Mapa i guia excursionista Alpina "Sant Llorenç del Munt" 1:25.000.
· Hablar sin saber.
· Santllors.com.
· Kutrescaladors.
· La-tribu.cat.

Inici -> Escalada