Roques de Solduga

Mapa:
[+]

Fotos:
[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]

GPS:
· Trajectòria ascens.
· Trajectòria descens.

Caminada per pujar a l'ermita d'Esplà, el dia de l'aplec de la Mare de Deu.

Alçada: 2789 m.

Des de: Revolt de la pista forestal al revolt del Salt de la Núvia.

Alçada d'inici: 900 m.

Situació: Serra del Boumort, Lleida.

Condicions: estiu, sol.   Data: 12/06/2011

Ascens: 6,56 Km.   Descens: 8,18 Km.

Desnivell d'ascens: +750 m.    Desnivell descens: -750 m.

Temps d'ascens: 2 h 15 min.  Temps descens: 1 h 20 min.

Accés:
Des de la N-260 agafem el desviament al poble de Baén. Creuem el barranc amb cura i seguim per la pista. Deixem el cotxe al revolt de la núvia, on trobem el segon petit altar a la Mare de Deu.

Mostra un mapa més gran

Ruta:
Seguim la pista uns metres amunt i trobem un pal indicador, on girem a la dreta per encetar un corriol en forta pujada. Un cop arribem a la Collada de la Portella [1] el camí planeja i fins i tot fem alguna baixada [2] pel balcó de l'Espluga [3]. Passem el Pas de l'Escaleta i al poc ja comença la pujada cap a Solduga [4]. Passem un quart d'hora visitant les runes del poble, ens fem unes fotos [5] i el nostre guia Pepero en diu que continuem en direcció Nord, resseguint la cinglera. Fem una pujadeta i ens creuem amb la pista, que no agafem, sin que tirem pel dret seguint alguna marca vermella en direcció al Cap de les Roques de Solduga [6].
A l'arribada ens espera un esmorzar de forquilla... Passem tot el dia en l'Aplec de la Mare de Deu de l'Esplà i  fem la tornada per la pista d'accés amb tot terreny, evitant alguna ziga-zaga pel dret. Fins trobar-nos de nou, amb el petit altar del revolt de la núvia.

 Informació:
· www.caminsdemuntanya.com/

Dificultat: F

MIDE:

Inici -> Muntanyisme