Ferrada Teresina i Canal de Sant Jeroni

Mapa:
[+]

Fotos:

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]

GPS:

· Trajectòria ascens.
· Trajectòria descens.

Una via diferent per fer el cim de la comarca del Bages.

Zona: Montserrat

Data: 15/12/2007

Condicions: hivern, fred.

Tipus:

Dificultat: Alta.

Equipament:

Desnivell total:   +630 m.  Desnivell ferrada: +350 m.

Recorregut total: 5,57 Km.   Recorregut ferrada: 1,01 Km.

Accés:
Agafem la C-16 en direcció nord, fins passat Terrassa on en desviem per la carretera de Terrassa a Manresa C-58.  Continuem fins a la carretera d'Abrera a Manresa C-55. Al final girem á la dreta per agafar la carretera BP-1121 a Montserrat, abans del peatge del aparcament del monestir girem ala dreta per agafar la BP-1103,  passat el refugi de Santa Cecília deixem el cotxe [1].


Mostra un mapa més gran

Aproximació:
Des de l'aparcament agafem el camí que comença amb unes escales just al davant [2] . Seguim la canal de Sant Jeroni pel seu costat dret (sembla que després de les pluges del 2000 no es transitable per dintre). Fins a trobar-nos l'inici d'una canal paral·lela, la Canal del Mejillón, que va una mica a la dreta. Hi ha una roca amb una marca vermella [2]. L'agafem i al poc ja trobem una cadena i l'inici de la ferrada (30  min), ens posem el dissipador i el casc [3].

Via:
Pugem per la cadena i es trobem els primers esglaons que hem de passar per sota d'un bloc de pedra [4].  Seguim un cable que ens porta fins un arbres i a un dels llocs més fotografiats: el pont de roca [5], cinc esglaons més i una corda [6].  Seguim la canal i trobem uns esglaons i cadena [7] que ens deixen a un caminet que ens porta fins un flanqueig amb esglaons [8]. Tornem a pujar, uns altres esglaons i arribem al cim de Santa Cecília, ja veiem Sant Jeroni [9]. Fem un mos i seguim el cables fins al nou tram equipat amb mini esglaons. Pugem per la cara Oest de Sant Jeroni  per trams de cable i corda fins a la xemeneia final [10], aquest és el tram més atlètic del recorregut, però en contraposició es passa be. Fem l'últim tram d'esglaons i com un miracle apareix el mirador de Sant Jeroni, saltem la tanca i ja hi som. Fem les fotos i mengem una mica de pa de mel i xocolata. 3 h 15 min.

Retorn:
Agafem el camí cap a l'ermita de Sant Jeroni [11] i seguim el camí cap al Mirador del Moro, fins a trobar el final de la Canal de Sant Jeroni. Baixem tota la canal fins al cotxes. 1 h 30 min.

Informació:
· Beatriz Forés, Daniel Sánchez y Xavier Sánchez. Vias Ferratas y caminos equipados. Ediciones Desnivel, 2003. pp. 52.
· Revista Muntanya nº864, d'Abril de 2006.  pp 18.
· Mapa Alpina "Montserrat" 1:10.000.
· Croquis en Caranorte.
· Club Excursionista de Teià.

Inici -> Ferrades