Ferrada Teresina i Canal de Sant Jeroni

Mapa:
[+]

Fotos:

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]

GPS:

Segona pujada a Sant Jeroni per la ferrada Teresina, aquest cop una mica més equipada, però amb el terreny moll ...

Zona: Montserrat

Data: 13/11/2011

Condicions: nubol.

Tipus:

Dificultat: Alta.

Equipament:

Desnivell total:  +630 m.  Desnivell ferrada: +350 m.

Recorregut total: 3,15 Km.   Recorregut ferrada: 1,01 Km.

Accés:
Agafem la C-16 en direcció nord, fins passat Terrassa on en desviem per la carretera de Terrassa a Manresa C-58.  Continuem fins a la carretera d'Abrera a Manresa C-55. Al final girem á la dreta per agafar la carretera BP-1121 a Montserrat, abans del peatge del aparcament del monestir girem a la dreta per agafar la BP-1103.  Al refugi de Santa Cecília deixem el cotxe.

Mostra un mapa més gran

Aproximació:
Des de l'aparcament agafem el camí que surt alla mateix, al poc creuem la Canal de Sant Jeroni i seguim pel seu costat dret. Pugem pel camí fins a trovar el centre de la canal. La seguim amunt fins a trovar una indicadió a la Teresina, on tirem a la dreta per una canal paral·lela, la Canal del Mejillón. Al poc ja trobem una cadena i l'inici de la ferrada (45  min), ens posem el dissipador i el casc.

Via:
Pugem per la cadena i es trobem els primers esglaons que hem de passar per sota d'un bloc de pedra.  Seguim un cable que ens porta fins un arbres i a un dels llocs més fotografiats: el pont de roca, cinc esglaons més i una corda.  Seguim la canal i trobem uns esglaons i cadena que ens deixen a un caminet que ens porta fins un flanqueig amb esglaons. Tornem a pujar, uns altres esglaons i arribem al cim de Santa Cecília, ja veiem a dalt Sant Jeroni. Baixem i seguim el cable fins al un tram equipat amb mini esglaons. Pugem per la cara Oest de Sant Jeroni  per trams de cable i corda fins a la xemeneia final, aquest és el tram més atlètic del recorregut, ara amb algun equipament extra, es fa més fàcil. Fem l'últim tram d'esglaons i com un miracle apareix el mirador de Sant Jeroni, saltem la tanca i ja hi som. Fem les fotos, tot és nubol així és que tirem avall. 1 h 45 min.

Retorn:
Agafem el camí cap a l'ermita de Sant Jeroni i seguim el camí cap al Mirador del Moro, fins a trobar el final de la Canal de Sant Jeroni. Baixem tota la canal pel centre, baixant alguns trams verticals amb cadenes fins a la Font de les Teules on agafem un camí a la dreta que ens portarà  al cotxe. 1 h 15 min.

Informació:
· Beatriz Forés, Daniel Sánchez y Xavier Sánchez. Vias Ferratas y caminos equipados. Ediciones Desnivel, 2003. pp. 52.
· Revista Muntanya nº864, d'Abril de 2006.  pp 18.
· Mapa Alpina "Montserrat" 1:10.000.
· Croquis en Caranorte.
· Club Excursionista de Teià.

Inici -> Ferrades